Deri Sarkması Tedavisi
- Sık Sorulan Sorular
- Deri Sarkması Ameliyatlarının Riskleri Nelerdir?
- Deri Sarkması Ameliyatlarını Devlet Hastanelerinde Yaptırmak Mümkün Mü?
- Deri Sarkması Ameliyatlarında Oluşan Komplikasyonlar Nelerdir?
- Deri Sarkması Ameliyatları Kaç Saat Sürer?
- Deri Sarkması Ameliyatı Sonrası Hasta İstediği Görünüme Hemen Kavuşur Mu?
- Deri Sarkması Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmezse Tekrar Eder Mi?
- Deri Sarkması Vücuda Zarar Verir Mi?
- Deri Sarkması Ameliyatının Maliyeti Nedir?
- Deri Sarkması İçin Hangi Bölüme Muayene Olmak Gerekir?
- Deri Sarkması Ameliyatları Ölüm Riski Taşır Mı?
- Deri Sarkması Ameliyatsız Yöntemlerde Başarı Oranı Nedir?
- Deri Sarkmasında Sporun Etkileri Nelerdir?
Deri sarkması, genellikle kilolu insanların gereğinden daha hızlı kilo vermesinden kaynaklanır. Gereğinden daha hızlı gerçekleşen kilo kaybının sonuçlarında deri bol bir hale gelir ve sarkar. Kötü bir görüntüye sahip olan derinin bol gelmesi, olağan kilo kaybından kaynaklanmaktadır. Bu süreci yaşayan kişiler genellikle ay içerisinde 9 ila 10 kilo veren kişilerde görülür. Aylık olarak verilmesi gereken kilo oranı 2 ila 4 kilodur. Hızlı kilo vermek, vücudun bozulmasına ve deri sarkmalarına yol açar.
Deri sarkmaları oluştuğu takdirde, bazı yöntemler ile tedavi edilebilir. Bu tedavi yöntemlerinin birçoğu, insanların günlük hayatta uygulaması gereken tavsiyeler olarak nitelendirilmektedir. Ancak bunların yanında, cerrahi müdahaleler de bulunmaktadır. Fazlalık yağların alınması ya da kilo verme ameliyatları sonucunda oluşan deri sarkmalarında da cerrahi müdahaleler uygulanabilmektedir.
Deri Sarkması Tedavisi Hakkında
Deri sarkması tedavisi; oldukça kapsamlı olup, yalnızca cerrahi müdahale içermeyen tedavi yöntemleri dâhildir. Tedavi yöntemlerinin büyük bir kısmını doğal yöntemler kapsamaktadır. Doğal yöntemler arasında egzersizler, diyet programları, çeşitli ilaçlar ve spor aktiviteleri bulunmaktadır. Bu uygulamalar yapıldığı takdirde deri sarkmaları ortadan kalkmaktadır. Tedavi süreçlerinden doğal yöntemler, daha uzun sürelidir. Cerrahi müdahaleler ise daha kısa sürede, etkili sonuca ulaşmayı sağlar. Tedavi kapsamında pek çok ameliyat çeşidi ve beslenme programları bulunmaktadır. Hastanın cildinin eski gergin haline dönüşebilmesi için, kişinin beslenmesine dikkat etmesi ve egzersiz yapması oldukça önemlidir. Deri sarkması hastalığının meydana gelmesi, genellikle yemek yeme alışkanlığın yanlış olmasından kaynaklanmaktadır. Bu hastalar, genellikle aşırı kilolarından şikâyetçi olan kişilerdir. Ameliyat sonucu fazla yağların alınması sonucunda ciltte büyük boşluklar oluşur. Bu boşluklar sonucunda derinin iç kısmı boş kalır ve sarkma yapar. Bu sarkmanın da temel kaynağı, deri altındaki yağ tabakasının tamamen giderilmiş olmasıdır.
Deri Sarkması Nedir?
Zamanla, yüz cildi daha az elastik ve elastik hale gelir, ancak yaşlanan cilt yüz pitozisi gibi daha karmaşık bir faktöre sahiptir. Bu fenomen, cildin yumuşak dokularını aşağı çeken yerçekimi kuvvetlerinden kaynaklanır. Bu nedenle yüzün açıklığı değişmeye başlar, nazolabial kıvrımlar oluşur, ağız ve kaşların köşeleri düşer. Bu sadece yüzün şekli değil, aynı zamanda büyüklüğünü de değiştirir. Ovalin veya yuvarlak yüzün yüzü, yüzün alt kısmındaki artış ve ağırlık nedeniyle bir kareye veya dikdörtgene benzer. Ayrıca yüz pitozis submental alanı ve boyun etkiler. Aynı zamanda sarkma ve fazla deri oluşmuş, çene ve boyun arasındaki açı daha geniş olur ve boyun boyunca gerilim subkutan boyun kasları sözde şeritlerin ortaya çıkmaya başlar. Pitozis varlık ana nedeni kas ve deri üst tabaka arasındaki boşluğa kollajen liflerinin kalitesini değiştirmektir. Modern tıp ve kozmetikoloji, yüzün pitozu dâhil olmak üzere yaşa bağlı cilt değişikliklerini ele almayı öğrenmiştir. Kontür plastik, fotorejuvenasyon, cilt sıkılaştırma ve diğerleri gibi prosedürler, yüz pitosisi ile başa çıkabilir, ancak istedikleri kadar etkili olmayabilir. Bu nedenle, yüzün pitozu üzerinde çalışmak ve çalışmak için, dermişin derin katmanlarındaki kollajen liflerini kontrol etmek gerekir.
Yüzün pitozisinin ilk aşamalarında fizyoterapi kursuna gitmek mümkündür. Bu ders, elle masaj, özel bir cihaz yardımıyla vibro vakum masajı, cilt üzerinde ultrason etkisi ve elektroterapi içerir. Fizyoterapi kursundan sonra bir dizi peeling uygulamanız gerekir. Ayrıca yüzün anti-pitoz kompleksinde, özel jimnastik dâhildir. Gerekli egzersizleri düzenli olarak, en az 3-4 hafta boyunca yapmak istenir. Yukarıdaki tüm prosedürler istenen sonucu vermezse, botulinum terapisine veya şekillendirme plastiğine başvurabilirsiniz. Bu prosedür sırasında, yüz çevresi cilt üzerindeki kıvrımları dolduran hyaluronik asit ve hidroksiapatit kalsiyum ile enjekte edilir. Bu durumda, kontur plastikleri, yalnızca yukarıdaki prosedürlerin tümü gözlenirse görünür bir sonuç verebilir. Yüzün pitozu ile mücadele için en önemli prosedür olarak bilinmektedir. Bu, maksimum sorumlulukla yaklaşmanız gereken cerrahi bir işlemdir. Bu tür olayların gelişmesine izin vermemek ve cildinize düzenli olarak bakmamak en iyisidir. Anladığınız kadarıyla, 30 yıl sonra yüzünüzdeki pitoz bulgularına dikkat ederseniz, acil önlemler almanız gerekir. Zamanla yaşa bağlı cilt değişikliklerine dikkat etmiyorsanız, bu durumla mücadele etmek çok zor ya da neredeyse imkânsız olacaktır. Bunu hatırlayın ve cildinize dikkat edin, sonra yüz pitosisi sizin için bilinmeyen bir kozmetik terim olarak kalacaktır.
Yüz dokularının pitozu, yüz dokularının (tüm cilt katmanları, deri altı yağları, kas) inişi ve yüzdeki çizgilerin ve hatların değişmesidir. Bunun bir sonucu olarak, yüz silme kâğıtları ve ptosis yüz hatları kendi tanımı, güzel hatları ve miktarlar, oluşan kırışıklık ve özellikle yüzün orta ve alt üçte, yüzün tüm alanlarında farklı şiddette kat kaybeder. Dokuların sitozu, ciltte su kaybından kaynaklanır, bu da turgor, elastikiyet ve elastikiyetin azalmasına neden olur. Deri ve deri altı dokular aşamalı olarak asılır ve elmacık kemikleri, yanaklar, oval ve bütün yüzün şeklini bozar.
Sağlık ve cilt elastikiyeti genel, bunlar kendi içlerinde değişikliği taşımayan, ancak zararın miktarını esenlik "dolgunluk" değişikliklere, yüz hatlarını değişen ve onun çizgisini değiştirmek için risk yüzün genel estetik değişen görsel daha vererek gerçeğine yol açar Kişiye yaşlılık, yorgun "eski" tür. Bu faktörler, "yaşlanma" ve psikolojik rahatsızlıkların belirgin bir görsel etkisine yol açar. Cilt gevşemesi, insanların genç ve formda görünmesini engelleyen çok hoş olmayan bir kusurdur. Yüzdeki cildin asılması, onu sarkık ve yorgun hale getirir. Vücuttaki cildin sivri olması, figürün belirsizliğini ve sersemliğini verir, bilenmiş bir siluetin övünme fırsatını ortadan kaldırır. Çeşitli sebeplerden dolayı deri zarları oluşabilir. İlk olarak, yaşla birlikte, epidermiste ve proteinlerin dermisinde kollajen ve elastin eksikliği nedeniyle cilt tonunda doğal bir azalma olur. Bu, yüzün cildin sarkması ve yerçekimi etkisi altında yüzün yumuşak dokularıdır.
Ancak, yüz ve vücutta sarkma cildinin en yaygın nedeni keskin bir kilo kaybıdır. Yağ kütlesinin kaybı kısa sürede ortaya çıkarsa, cildin sadece çekilmesi ve sarkmaya başlaması için zaman yoktur. Dahası, yaşlı bir kişi olur, cildi doğal olarak sıkılaştırmak için daha fazla zaman alır. 40-45 yıl sonra sarkık cildi çıkarmak için, yetişkinlikte cildin tonu önemli ölçüde azaldığı için, plastik cerrahi kadar ek prosedürler genellikle gereklidir. Sarkma cildinin nedeni sağlıksız bir diyet ve protein içermeyen diyetler için çılgınlık olabilir. Cildin tonunu sağlayan kolajen ve elastin, proteinlerdir. Kesintisiz sentezleri için gerekli proteinler ve amino asitler vücuda sürekli olarak girmelidir. Bu olmazsa, cilt sarkıklaşır, sarkmaya başlar.
Cildin esnekliği ve esnekliği de içindeki nem içeriğine bağlıdır. Cilt konusundaki yaşla ilgili düşüş ve cilt sarkması, suyu bağlayan hyaluronik asit dokularındaki bir eksiklik ile ilişkilidir. Cilt sarkması, su alımının olmaması, yoğun bir şekilde elimine edilmemesi veya cilt yüzeyinden daha fazla buharlaşmaya bağlı olarak genel dehidrasyona neden olabilir. Yerçekimi kuvvetlerinin etkisi altında, yumuşak biyolojik dokular "aşağı kayma" eğilimindedir. Bu, oval yüzün açık bir kontur kaybına, nazolabial kıvrımların oluşmasına, kaşların azalmasına neden olur. Yüzü de değişir: yuvarlatılmış olarak, sözde "sürgünler" yüzünden kare olur. Boyun ve çene bölgesinde de benzer değişiklikler vardır: çok sayıda ve sarkmış doku vardır, iplikçikler oluşturulur. Bu fenomenlerin en önemli nedenleri arasında, yaşa bağlı SMAS kolajen liflerinin miktarı ve kalitesi değişikliklere (yüzeysel kas aponevrotik sistemi), gövde destek yüzü çevritinin bir işleve sahip olan varlığını içerir. Şu anda, kozmetoloji photorejuvenation, kontur, fraksiyonel fototermoliz dâhil derinin yaşa bağlı değişikliklerin eleme sağlamak için araçlar geniş bir yelpazede sunuyor. Bununla birlikte, yerçekimi Pitozise gerekliliği durumda istenen etkiyi göstermezler bu araçlar, silme kaş ve yanak alanında, aşırı doku yaş bir olayda, oval yüz deformasyonu, çift çene görünüm olarak ifade edilmiştir. Bu yaş değişiklikleri ile cerrahi müdahale radikal bir çözüm haline gelir.
Cildimiz, alan ve hacim bakımından diğerlerinden daha büyük olan ayrı bir organdır. Cilt, yağ birikintilerinin iç konturları etrafında yumuşak bir şekilde bükülme kabiliyetine sahiptir. Ama yağ hücreleri yok edildiğinde, depoda depolanan stoklar erir, cildin hızlı bir şekilde iş yapması ve aynı şekli alması için zaman yoktur. Bu özellikle, keskin bir şekilde kilo verenlerde, kısa bir süre içinde mümkün olduğunca çok kilogram kaybetmeye çalışanlarda ifade edilir. Örneğin, bu sorun genellikle haftada 5-7kg veya ayda 10-12kg kilo vermek isteyenler uğrar. Tabii ki, hiçbir şey yemeyin, kendinizi eğitimle işkence yapabilirsiniz, ancak kaslar en azından pompalanabiliyorsa, bu bizim cildimiz hakkında söylenemez. Tek çıkış yolu, haftada 0,8-1 kg'dan daha azını düşürmek için ideal bir şekilde kilo vermektir. Kilo kaybı için sert diyetler ile yorucu olan çoğu kişi, istenen hedefe ulaşıldığında ortaya çıkabilecek sonuçları düşünmez. Seyrek ve dengesiz bir diyet zaman zaman tamamen kendi bedenine eğitim ve bakım için yer bırakmaz. Ve şimdi, neşe yerine değerli bir kilo kaybı sağladıktan sonra, ne yazık ki, göbeğin asılı olduğunu fark edebilirsiniz, gevşek silahlar kırışıklıklar haline gelir, kırışıklıklar kilo verdikten sonra ortaya çıkar, cilt eski elastikiyetini ve esnekliğini kaybetti.
Bu tür olumsuz sonuçların nedeni; diyette vitamin ve mineral eksikliği, uygun fiziksel aktivite eksikliği olarak bilinmektedir. Diyette protein eksikliği cildin doğal restorasyon sürecini önler, bu da sonuçta açlığını ve çatlaklarını açar. Her zamanki kalorik içeriğin eksikliği olan vücut, "enerji tasarrufu" moduna girerek, hayati fonksiyonları sürdürmek için birikmiş yağ birikintilerini yakmaya ve kasları ve cildi yenilemek için kaynakları kurtarmaya başlar. Beden, kas, kalça, karın, sırt, el, tüm vücudun kasları eğitim amaçlı bir dizi egzersiz seçmek için gereklidir. Egzersiz kompleksi tek bir günü kaçırmadan sistematik olarak yapılmalıdır. Başlangıç olarak, vücudun hazırlıksız kaslarının üstesinden gelmemesi için yükün kademeli olarak artırılması, az sayıda tekrar yapılması önerilir.
Güne kontrast duş ile başlanması ve vücudun sert bir bezle (böbrek hastalıkları olan kişiler hariç) ovulması tavsiye edilir. Kilo verdikten sonra cildi sıkmak için, haftada 2-3 defa 25-30 dakika süren bitki banyoları gösterilir. Cildi sıkılaştırmak, kilo vermek ve selülitle savaşmak için en kolay ve etkili yöntemlerden biridir. Başlangıç olarak, size uygun olan yöntemi (kahve, hardal, biber) seçmelisiniz. İşlemden önce, gözenekleri temizlemek için bir soyma yapılması istenir. Evde hazırlanan maskeyi, vücudun sorunlu bölgesine, sıkıca sarılmış yiyecek tabakasına uygulayın. 30-40 dakika sürer, sonra su ile yıkanır. Haftada 2-3 kez sarar yapmanız önerilir.
Masaj problemi çözmek için etkili bir yoldur. Evde, kendin yapabilirsin. Örneğin, sorun alanları (karın, kalça, kalçalar), bal bir miktar alınır ve daha sonra vücut bölgesi boyunca avuç içi pat yakmak. Masajı günde en az 15 dakika yapılmalıdır. Kilo kaybettikten sonra karın cildini sıkmak için bütünleşmiş bir yaklaşım yardımcı olacaktır. Yardım zayıflama sonrasında sarar şişlik ve esnekliğini artırmak çatlakları, selülit azaltmak ve sarkması kurtulmak için ve yenilenme sürecini hızlandırmak için, vücuttan aşırı sıvı çekilmesi tehlikesini önler.
Pek çok sarma yöntemi vardır: kil, alg, hardal, kahve. Prosedür, bileşimin mideye tatbik edilmesinden ve bir gıda filmi ile alanın sıkı bir şekilde sarılmasından oluşur. Bundan sonra, sıcak bir battaniyeyle örtün, 30 dakika bekletin, karışımı akan suyla durulayın ve karnına bir besleyici krem sürün. Karın cildinin elastikiyetini arttırmanın en etkili yolu hem spor salonunda hem de evde yapılabilen egzersizlerdir. Çünkü bel kasnağa yardım eder. Kasnağı her gün 20 dakika bel kasları ile döndürün. Pratik yapmadan önce özel bir spor kemeri giymeniz önerilir. Karın cildinin tonunu arttırın ve hacmi azaltın, günlük yapılması gereken bir dizi egzersize yardımcı olacaktır. Ders başlamadan önce 5-10 dakika ısınma önerilir.
Hızlı kilo kaybı ile cildin elin üst kısmındaki sarkması özellikle dikkat çekicidir. Bu, cildin hacmini azaltmaya yardım etmeyen, ellerindeki fiziksel egzersiz eksikliği ile yağın hızlı yanmasından kaynaklanır. Ellerin cildini sıkılaştırmak için, güzel formdan sorumlu olan bacağın kaslarını (biceps) ve omuzdaki triseps düzenli olarak çalıştırmak gerekir. Kilo verdikten sonra ellerinizin cildini sıkılaştırmak için egzersizlere başlamadan önce, beş dakika ısınma yapmanız gerekir.
Egzersiz yaparken, soluk verme konusunda çaba göstermeniz ve ilham almanız gerekir. Yük kademeli olarak artırılmalı, egzersizler optimum hızda yapılmalıdır. Önce kilo verdikten sonra cildin cildi yumuşatıcıya ihtiyaç duyar. Cildin elastikiyetini eski haline getirmek, onu nemlendirmek ve besinler ile zenginleştirmek ve kırışıklıkları önlemek için entegre bir yaklaşıma ihtiyaç vardır. Kilo verdikten sonra cildi sıkmak için kontrast yıkamaya yardımcı olur. Bu, evde uygulanması kolay, en kolay ve etkili yöntemdir. Prosedür aşağıdaki gibidir: önce sıcak suyla, ardından soğuk suyla yıkamalısınız. Yıkadıktan sonra, yüzü daha önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir havluyla örtün ve ardından tekrar yıkayın. Havlunun yüzüne 2-3 dakika kadar tutun, ardından cildi bir buz küpü ile silin. Buz hazırlarken antiseptik etkisi olan papatya infüzyonunu kullanabilirsiniz. Cildin derinlemesine temizlenmesi için peeling veya ovma kullanılır. Cilt her zaman yenilenir. Epidermisin daha az kalınlığında yeni hücreler oluşur ve cildin yenilenmesini sağlayan keratinize olan yerine kademeli olarak yükselir. Kilo kaybı sonucu ortaya çıkabilecek hücre rejenerasyonu ihlalleri durumunda, tersine işlem gerçekleşir. Yaşa bağlı değişikliklerin belirtileri daha hızlı ortaya çıkar. Kırışıklıklar görülür, cilt gri olur, cilt elastikiyetini kaybeder, kurur ve iltihaplanır. Vücudun ağırlığında hızlı bir azalma ile birçok serbest radikal oluşur, ayrıca, hızlı kortizol salınımı vardır. Bazen deride sarkma nedenleri, insan vücudunda 40 yaşın üzerinde meydana gelen yaşa bağlı değişiklikler, hamilelik, stresli durumlardır. Pratikte bu, cildin elastikiyetini yitirdiği anlamına gelir, bu yüzden pürüzsüz ve estetik olmaz. Evde küçük problemlerle ele alınabilir ve ciddi bir şekilde çözülebilir - bir güzellik uzmanı veya cerrahın yardımına başvurmak gerekir. Her organizma bireyseldir, bu nedenle cerrahi müdahalenin öncesinde sağlığınızın tüm nüanslarını doktorla tartışmanız gerekir. Potansiyel riskler yüksekse - cerrahiyi konservatif lehine bırakmak mantıklıdır. Operasyonun yerine bağlı olarak, sorunu ortadan kaldırma yöntemi, bir askıya yönelik cerrahi operasyonların farklı isimleri vardır. Her şeyden önce, bunların özü, aşırı dermisi ortadan kaldırmak, subkütanöz yağı uzaklaştırmak veya yeniden dağıtmaktır.
Deri Sarkmasının Nedenleri Nelerdir?
Kusursuz cilt (elastikiyetini kaybeden cilt) estetik açıdan çekici değildir. Soluk sarımsı renk, genişlemiş ve gergin gözenekler, azalmış turgor (elastikiyet) cildin kabarıklığının ana belirtileridir. Bu cilt sarkma ve kırışıklık oluşumuna yatkındır. Midenin üzerine sarkmış cilt bu oldukça çirkin resmidir, irkilir ve askıda fleksiyon ve karın bölgesinde öne gevşek cilt bükme, atonik hareketli kıvrımlar şeklinde kendini gösterir. Flagan deri, kadın acıları için ciddi bir nedendir. Karın üzerindeki sarkan kıvrımları fark eden kadınların çoğu, dar kıyafetlerini ve açık mayolarını terk etmek zorunda kalıyor.
Cildin gevşekliği, vücuttaki doğal yaşla ilgili değişikliklerin bir sonucudur. Yaş cilt ıslanma (hidrasyon) süreçlerine dâhil hyaluronik asit üretimi yavaşlama ortaya ile oluşturmak ve cilt dokusunun karkas cilt esnekliğini muhafaza edilmesi için "yapı taşlarıdır" elastin ve kolajen liflerin rejenerasyon (büyüme) yavaşlar. Cildin hassasiyeti, hastalığın neden olduğu metabolik rahatsızlıkların ve endokrin sistemin işlev bozukluğunun bir sonucu olabilir. Bu durumda, bir endokrinolog ile istişare gereklidir. Küçük yaşta sarkık deri bulunursa, bu ani kilo kaybı, aşırı çalışma, stres, hamilelik sırasında hormonal arka planda değişiklikler sonucu olabilir. Cildin çirkinliğine, dekoratif kozmetiklerin aşırı kullanımına ve şüpheli kozmetiklerin kullanılmasına neden olur. Keskin kilo kaybı veya hamilelik sırasında abdominal cildin gerilmesi karın bölgesinde cildin şişmesine neden olabilir.
Deri sarkması nedenleri arasında;
- Kişinin yaşı,
- Kişinin kilolu olarak geçirdiği süre,
- Alınan fazla kilonun ne kadar sürede alındığı,
- Kaç kilo alındığı,
- Genler,
- Beslenme alışkanlıkları bulunmaktadır.
Bu süreçte hastanın kapsamlı bir muayenesi yapılmalı ve hakkında daha detaylı bilgiler edinilmelidir. Hastalığın gelişmesinin ana sebebi olan aşırı kilo kaybı hakkında tetkikler yapılmalı ve en uygun tedavi yöntemi uygulanmalıdır.
Beslenme Alışkanlıkları
Deri sarkması rahatsızlığından muzdarip kişilerin en büyük problemleri arasında beslenme alışkanlıkları bulunmaktadır. Deri sarkması, aşırı kilolu insanların gereğinden daha hızlı kilo vermesinden kaynaklanmaktadır. Bu sebepten ötürü kilo hızlı verilir ve cilt bollaşır. Derinin bol bir halde olması ise, derinin adeta bir kıyafet gibi sarkmasına sebep olur. Estetik olarak çirkin bir görüntüye sahip olsa da tedavisi mümkündür. En başta beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi edinilmelidir. Bu hastalıktan muzdarip olan kişiler genellik fast-food tarzında yiyecekler tüketmektedir. Yağlı ve şekerli yiyecekler ve içecekler, insan vücudunda yağlanmaya sebep olur. Fazlalık yağlar vücutta birikerek kiloya neden olur. Fazla kilolu insanlar ise obez olarak nitelendirilmektedir. Beslenme alışkanlıklarından yağlı ve şekerli yiyecekler çıkarılmalı, bunun yerine dengeli beslenme alışkanlığı kazanılmalıdır.
Genler
Bazı bireylerde bu rahatsızlık, kalıtsal bir hastalık olarak da görülmektedir. Genlerde oluşan bozukluklar, aşırı kilo olmamasına rağmen deri sarkıntısı oluşabilir. Genlerden kaynaklı oluşan bu rahatsızlık, kişilerde büyük sorunlara yol açabilmektedir. Yalnızca aşırı kilolu olan kişilerde değil; çok zayıf ya da kalıtsal yol ile aktarılan kişilerde de görülebilmektedir.
Kilo Verme Sonucu Deri Sarkması
Deri sarkması hastalığının en sık karşılaşılan nedenlerinden birisi de kilo verme sonucu deri sarkmasıdır. Aşırı kiloların ameliyat ile alınması ya da yapılan diyetler sonucunda hızlı kilo verme sonucunda kişinin cildinde deri sarkması görülmektedir. Bu deri sarkmalarına bağlı olarak estetik görüntü ortadan kaybolur. Kişinin cildinde oluşan sarkıklar, kişinin hareket kabiliyetini önler ve çeşitli cilt rahatsızlıklarına sebebiyet verir.
Yaş Faktörü
Deri sarkması hastalığının bir diğer önemli faktörlerinden birisi ise yaştır. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak cilt, sıkılığını kaybeder. Sıkılaşmayan cilt dokusu gevşer ve yerçekiminin uyguladığı kuvvete yenik düşer. Buna bağlı olarak ciltte ve bazı dokularda sarkıntılar görülmektedir. Sarkık deriler, yaşa bağlı olarak gelişir ve ilerlemeye devam eder. Ancak estetik ameliyatlar ve egzersizler, bu durumun yavaşlatılmasına ya da ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilmektedir.
Deri Sarkması Önlenebilir Mi?
Evde uygulanacak bazı yöntemler sonucunda deri sarkması engellenebilmektedir. Bunun için bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler doğru ve düzenli bir şekilde uygulandığı takdirde, ciltte oluşan sarkık deriler eski haline dönebilir. Bunun yanı sıra doktor kontrolünde yapılacak tedaviler de tercih edilebilmektedir. Limon maskesi cildi canlandırır, besler ve güçlendirir, gözenekleri temizler ve sıkılaştırır. Maske yapma yöntemi son derece basittir: soyulmuş limon ince dilimler halinde kesilir, taneler çıkarılır ve bir çatalla yoğrulur. Maskeyi uygulamadan önce, yüze bir yağlı krem uygulanır, daha sonra tüm yüz ince (neredeyse saydam) bir pamuk yünü tabakası ile kaplanır. Hazırlanan limon kütlesi bir pamuk yünü tabakası üzerine yayılır ve 10-15 dakika kadar bekletilir. Kütle bazı yerlerde kurursa, oraya yeni bir kısım eklenir. Maskeyi çıkardıktan sonra, limon suyuna batırılmış bir pamuklu çubukla cildi yumuşatma hareketleriyle tedavi edebilirsiniz. Bu şekilde tedavi edilen cilt, bir yağlı krema ile kaplıdır.
Salatalık maskesi de hazırlamak kolaydır. Bir veya iki taze salatalık soyulur, ince dilimler halinde kesilir, bir bardağa sürülür. Bir rende ile bir salatalık kitlesi hazırlayabilirsiniz. Önceden hazırlanmış deride (ilk durumda olduğu gibi), yüzün yüzeyine eşit olarak yayılan bir salatalık kütlesi uygulanır. Maskeyi 10-15 dakika sonra pamuklu çubukla çıkartın, sonra tekrar yüzünü kalan salatalık suyuyla nemlendirin. Maske sonra, yüze bir yağlı krem uygulanır. Çeşitli meyveler, meyveler, domateslerden maskeleri hazırlamak için aynı basit yol. Bu meyve ve sebze maskeleri cilt üzerinde faydalı bir etki yapar, yaşlanmasını yavaşlatır, cildin kurumasını engeller.
Rejimin gözlenmesi, hijyenik jimnastik, aktif sporlar, açık havada yeterli düzeyde kalma, vücudun genel olarak güçlendirilmesine ve cildin sarkmasının önlenmesine katkıda bulunur. İlave bir B1 vitamini takviyesine sahip olmak gereksiz olmayacaktır. Düzenli masaj prosedürlerini unutmayınız.
Yaşlanma arttıkça vücutta kolajen üretimi azalır, cilt tonunu kaybeder, iskeleti zayıflatır. Neyse ki, doğada bize kolajen lifleri tamir eden maddeler içeren ürünler bulunmaktadır. Papaya, ananas ve kivi meyvelerinde bulunan paha biçilmez doğal enzimler, kolajen liflerinin rejenerasyonunu aktive eder. Bu ürünler diyette bulunmalıdır. Onları taze, ısıl işlemlere tabi tutmadan kullanarak, cildin teneffüsünü önlemek için cildin gençliğini ve tazelik süresini uzatabilirsiniz.
Cilt temizliği, vitamin tonik maskeleri ve masajdan oluşan özel bir tedavi ile cildin sersemliğinden kurtulmak mümkündür. Yoğun kurs 20-26 prosedürlerden oluşmaktadır. Bunu yapmak için bir gün önce, sonra haftada 1-2 kez özel bir kozmetik kurumunda (ofis, salon) bulunmalıdır. Profesyonel yardım mümkün değilse, kendi kendine masaj için başvurmanız gerekir. Evde, su sıcaklığı masajı mevcuttur. Her gün yapılabilir. Su arıtma işleminden sonra, cilt tonlama losyonu ile ovulur. Su masajı, arındırılmış cilde tatlandırılarak, meyve, sebze, taze meyveler, ayva gibi besleyici ve tonik bir maske ile alternatiftir. Cildin sarkmasına karşı, maya ve protein maskelerinin yanı sıra bitkilerden alınan maskeler - nergis ve papatya çok etkilidir. Gözaltındaki ciltler besleyici bir krem ile korunmalıdır.
Bu prosedürlerin yardımıyla kolajen ve elastin üretimi uyarılır. Cildin kurumasına karşı en etkili yöntemlerden biri de fotoregravenasyondur. Kollajen üretimini uyaran geniş frekans aralığının ışık dalgalarının etkisine dayanır. Cilt üzerinde böyle bir etkiden sonra, kollajen liflerinin yerini alır, eski hücreleri çıkarır, hücre içi metabolizmayı iyileştirir, cildin kabarıklığını azaltır. Fotorejuvenasyon, cildin doğal rejenerasyonunu uyarmayı amaçlamaktadır.
Sarkma cildinin düzeltilmesinde giderek popüler olan biyo-takviye ile elde edilir. Cerrahi olmayan bu facelift yöntemi mükemmel bir kaldırma etkisi sağlar, cildi iyileştirir, cildin elastikiyetini artırır, yaşlanma sürecini engeller, cildin gevşekliğini giderir. Biyo-takviye yardımıyla, sadece yüz, boyun ve dekolte bölgesinin cildinin dış durumunu iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda kırışıklıkların, gözlerin altındaki koyu halkaların, ikinci çenenin de kurtulması mümkün olur. Prosedür sırasında, cildin derin katmanlarına güçlü bir biyostimülatör enjekte edilir, bu da doğal bir kollajen üretimine ve cildin erken yaşlanmadan korunmasına neden olur.
Kontrollü Kilo Verme
Uygulanan diyet sonucunda kontrollü kilo kaybı, deri sarkması için oldukça önemlidir. Bir insanın kilo verme sürecinde, 1 ay içerisinde en fazla 5 kilo vermesi gerekmektedir. 5 kilonun üzerine çıkıldığında, sağlık problemlerinin önü açılabilmektedir. Çünkü vücut, hızlı bir şekilde kilo verdiğinde zayıf düşer ve kilolu haldeyken gerek duyduğu ihtiyaçları karşılayacak kaynağa sahip olamaz. Ayrıca hızlı kilo kaybının bir diğer olumsuz yönü ise ciltte sarkmaların oluşmasıdır. Bunun için kilo vermenin kontrollü bir şekilde yapılması gerekmektedir.
Protein Ağırlıklı Beslenme
Protein, insan vücudu için hayati önem taşıyan vitamin grubundan birisidir. Protein, kas dokusuna ve cilde iyi gelen ve besleyen bir vitamin türüdür. Proteinin tüketilmemesi ya da az tüketilmesi, kişinin sağlığını olumsuz yönde etkiler ve hastalıklar ile karşılaşmasına sebep olur. Protein ağırlıklı beslenmek için kişilerin yumurta, kırmızı et, beyaz et gibi gıdalar ile beslenmesi önemlidir. Çünkü protein en fazla bu gıdalarda bulunmaktadır.
Nem Eksikliği
Nem eksikliği de deri sarkmasını oluşturan ve durmasını engelleyen bir sorundur. Kuru cilde sahip insanların cildi oldukça zayıftır ve çeşitli belirtilere açıktır. Bu belirtiler arasında; kaşıntı, ten renginin griye dönmesi, kuruluk ve döküntü ve kızarıklık bulunmaktadır. Cildin nemlendirilmesi için koruma sağlayan nemlendirici cilt kremleri kullanılabilmektedir. Bu kremler sayesinde cilt beslenir ve deri sıkılaşır. Derinin sıkılaşması ise sarkık kısımların daha çabuk toparlanmasına olanak sağlar.
Deri Sarkması Tedavi Türleri
Deri sarkması için uygulanan tedavi türleri arasında pek çok ilaç yöntemi ve cerrahi müdahale bulunmaktadır. Bu tedavi türleri hakkında detaylı bilgiler, aşağıdaki bölümlerde verilmiştir.
CFK-Ladermotonie
Cildin sıkılaşması ve fazlalık yağların yakılması için kullanılan vakum, deri sarkması tedavisi için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde hastaların sarkık derileri daha sıkı bir hale gelir ve hastalık sonrası cildin toparlanması daha kolay olur.
LPG
Endermologie (LPG) - özel bir aparat yardımıyla yapılan bir masaj türüdür. LPG epidermis, dermiş ve subkütan yağ ve bir araya getirilen etkileri ile ilgili kompleks bir etki meydana gelir ile bir vakum memesi deri altı yoğrulur farklı yönlerde dönen minyatür silindirler, sallanma ve parlatılmış deri olup, burada bölme içinde yakalanır. Her bir hasta için ayrı ayrı rejimin yoğunluğu ayarlanır. Prosedür, fibroblastların üretimini, kolajen ve elastin liflerinin sentezini uyarır, kan dolaşımını artırır ve iyi bir kaldırma etkisi sağlar.
Şu anda, LPG masajını gerçekleştirmek için kullanılan aparat, farklı ülkelerden üreticiler tarafından üretilmektedir. Birçoğunda, prosedür özel bir takım içerir, bazılarında, masaj doğrudan cildin üzerinde yapılır. Prosedürün etkisini güçlendirmek için, diyetsel beslenmeye bağlı kalmalı ve vücuda fiziksel aktiviteyi artırmalısınız.
Endermoloji (masaj) LPG, bir modelin modellenmesi ve düzeltilmesi, selülitin giderilmesi ve vakum, döner silindirler ve vibromasajın kombine etkisi ile cildin sıkılaştırılması için yenilikçi bir tekniktir. Cihazın prensibi LPG-masajı, Cihazın vakum aspirasyonu yardımı ile kameranın cildin yağ katmanlarına "dokunur", özel silindirlerle cildi katlayın. Bu tür cihazlar, tüm fizyolojik yanı sıra anatomik özellikleri dikkate alınarak tasarlanmıştır. Masaj, seçilen çalışma modunda, ayrı ayrı belirtilen bir yoğunlukta gerçekleştirilir. Bireysel ince, uygun takım elbise maksimum etki, hijyen ve hoş hisler sağlayacaktır.
Böyle bir masajla, şekil düzeltmesi en rahat ve doğaldır. Ek olarak, LPG, liposuction sonrası en iyi rehabilitasyon yöntemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Prosedürler LPG-masajı düzensiz bir cilt oluşumunu önleyecek, contaları çıkaracak, elastikiyetini artıracaktır. Tüm bunlar gerçekleştirilen operasyonun etkisini büyük ölçüde artıracaktır.
Vakum, kendi kendine dönen silindirler ve titreşimli LPG masaj lipomasaj, endermological donanım veya vakum silindiri masaj birleşik etkisi ile epidermis ve subkütan yağ (deri altı) üzerinde kompleks bir prosedür derin bir etkiye sahiptir. LPG ünitesinin bir sonucu lifler sentez yeni fibroblastlar geliştirmek için uyarılır. Bu esneklikte bir artışa yol açar. Ve cildin elastikiyeti ve ayrıca iyi bir kaldırma etkisi sağlar. LPG tedavisi sırasında kan dolaşımını düzeltir, dokular oksijenle doyurulur, fazla sıvı alınır, metabolik süreçler iyileşir ve kaslar tonlanır. Endermoloji 70'li yılların sonlarında Fransız şirketi LPG Systems'ın kurucusu Louis Paul Guitay tarafından geliştirildi ve patentlendi. Bu teknik büyük bir potansiyele sahiptir, sürekli olarak iyileştirilir, tamamlanır ve diğer yöntemlerle birleştirilir. LPG teknolojisi Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onaylanmıştır. LPG terapisi, estetik tıp ve kozmetik alanında, spor hekimliği ve terapi alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. . Kilo düzeltme ve selülit önleyici programları yürütürken, bir diyete bağlı kalmalı ve vücuda fiziksel aktiviteyi artırmalıdır.
LPG masajı ile cilt üzerinde karmaşık bir etki gerçekleştirilir. Kendiliğinden hareket eden silindirler, titreşim ve vakum aspirasyonu ile mekanik yoğurma işlemi yapar. Vakum yardımıyla, deri kıvrımı, maniple haznenin içine girer ve farklı yönlerde dönen merdaneler, cildi yoğurur, sallar ve öğütürken, manipülasyonun hareketi titreşime neden olur. Dalga boyunca vücuda yuvarlanma etkisi yaratıldı. Kıvrımların kalınlığı, kavrama dereceleri ve merdanelerin dönme hızı, her hasta için ayrı ayrı ayarlanır.
Deri esnekliğinin turgor sorumludur kolajen, elastin, glikozaminoglikanlar (hyaluronik asit, kondroitin asit, glukozamin, galaktozamin) sentezleyen deri fibroblastları içinde, etkinliği artmıştır. Artan arteryel akı ve tedavi edilen bölgelerdeki kanın venöz çıkması, aynı zamanda dokularda lenfatik dren ve metabolik süreçleri iyileştirir. Bu süreçler, durgun fenomenlerin ortadan kaldırılmasına, aşırı sıvı ve toksinlerin hücre içi boşluğundan uzaklaştırılmasından dolayı ödemde azalma sağlar. Ayrıca LPG masajı, mekanik aksiyonla tonların artmasına ve altta yatan kasların ağrılarının azaltılmasına yardımcı olur ve aynı zamanda ruh halini ve genel refahı artırır.
Bu cihazları kullanırken özel bir takım giymeniz gerekmez. Prosedür, masaj yağları kullanılarak gerçekleştirilir. Vakum silindiri masaj ve yakın kızılötesi spektrumu gerçekleşir. Prosedürler vakum-silindir masajı Vakum, özel bir takım kullanmadan yağ içinde gerçekleştirilir. Özellikle araçlar LPG masajı için kullanılır. Yüz ve vücut üzerinde çalışmak için çıkarılabilir parçalar vardır. Rulolar, bir hıza ayarlanabilir, cilt döngüsel ya da nöbetler halinde, her bir hasta için ayrı ayrı kontrol edilir.
Hekim, LPG masajının gerçekleştirileceği alanları belirlemelidir. Hastaya bacağını veya kolunu kaldırmasını, bükülmesini ve önerilen masaj bölgesi altındaki kasların kasılmasını gözlemlemesini ister; Yağ mevduatının lokalizasyonunu belirler ve hastanın elbisesi üzerindeki problem alanlarını belirler. Elde edilen veriler ve atanan görevler temelinde, hekim her bölgenin tedavisi sırasında yoğunluğunu, hareket tipini ve katlama türünü seçer.
LPG-masajından sonra ortaya çıkabilen yan etkiler, neredeyse manuel lenf drenaj masajının yan etkilerinden farklı değildir. Prosedür yanlış seçilen şiddet veya bireysel bir cilt özelliği nedeniyle ağrılı olabilir. Doktoru bilgilendirin ve ayarlama yapacaktır. Yumuşak dokularda orta şişkinlik, lenfatik damarların yetersiz fonksiyonu ile hücreler arası boşlukta lenf alımının artmasına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Böyle bir şişkinlik, ilk işlemlerden sonra, LPG sırasında, lenfatik damarların fonksiyonu restore edilir ve bu tür şişkinlik artık ortaya çıkmaz. LPG'den sonra hafif bir üreme, sempatik sinir sisteminin tonunu arttıran, cilt reseptörlerinin mekanik stimülasyonundan kaynaklanabilir. Benzer bir reaksiyon otonomik disfonksiyonu olan kişilerde ortaya çıkabilir (daha önce bu tanıya bitkisel ve vasküler distoni denir). Bir seanstan sonra bir fincan sıcak çay, bu tür titremelerden kurtulmayı kolaylaştırır. LPG masajı yapmadan önce vücuda takılan özel bir elbise, cildi mekanik hasarlardan korur. Tedaviye ihtiyaç duymazlar ve 7-10 güne giderler. Böylece onların görünümü hakkında doktorunuza bilgilendirmek için emin olunmalıdır. Cilt kalitesini artırmak için normal kilolu olan insanlar için selülit lipolitik krem kullanılmalıdır. Kremler işlemden hemen önce uygulanır. Ayrıca evde bakım için araçlar vardır.
Slide-Styler
Metabolizmayı çalıştırmak, kan dolaşımını hızlandırmak ve lenf drenajı masajı yapmak için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminde cildin sıkılaşması ve derinin toparlanması amaçlanmaktadır.
Spm Vacupress
Emme ve pompa masajı olarak da bilinmektedir. Vakum yöntemi ile derinin ve hassas dokuların sıkılaşması için uygulanan bir masaj yöntemidir.
Bodystar
Bu cihaz, kasları çalıştırır ve elektrolipoliz yolu ile hücrelerin içerisinde bulunan trigliseritlerin açığa çıkarılmasını sağlar. Bu sayede vücut içerisinde yer alan toksitler dışarı atılabilmektedir.
Sono Care
Özellikle popo bölgesinde oluşan selülitlerin ve yağların eritilmesi için kullanılan bir yöntemdir.
Proslim-24
Yine selülitlerin ve bölgesel yağlanmaların önüne geçilebilen Proslim-24 cihazı, kaslara ve hassas dokulara yaptırdığı egzersizler ile bu sorunların giderilmesini sağlamaktadır. Yaydığı titreşimler ile kasların aktif bir spor yaparcasına çalışmasını sağlamaktadır.
Vücut Kontürü Cerrahisi
Sık sık yorucu fiziksel egzersizler, katı diyetler ve şüpheli ilaçlar, kilo vermek isteyen ya da zaten kilo vermiş olanlara yardım edemez, ancak hala en iyi şekilde değildir. Ayrıca, bir kadın figürü hamilelikten etkilenebilir.
Uzatılmış cilt, streç izleri, yağlı paketlerin yerel tortuları bulunmaktadır. Bunların hepsini tek tek veya birlikte, kendinizle ilgili keskin bir hoşnutsuzluğun nedeni olabilir. Bu problemlerin cerrahi olarak nasıl çözüleceği dışında, bu imkânsızdır. Ancak plastik cerrahın cephaneliğinde eksiklikleri düzeltmeye ve orantıları iyileştirmeye yarayan yöntemler vardır. Kontur gibi karmaşık işlemleri kapsar.
Bu cerrahi müdahalelerden birisi de abdominalplastidir.
Abdominoplasti, anterior abdominal duvarın kaslarının normal tonda olmasına izin veren ve ani kilo kaybı veya doğum sonrası ortaya çıkan aşırı deri ve yağ dokularından kurtulabilen bir cerrahi girişimdir. Bu prosedür çoğu zaman vücudunun kayıp güzelliğini yeniden kazanmak isteyen kadınlar tarafından ele alınmaktadır. Ancak, bedeni herhangi bir operasyonda bulunan büyük riske maruz bırakmadan önce, bu tür kardinal önlemlerin artılarını ve eksilerini tartmak gerekir. Ameliyat genel anestezi etkisi altında, hastanenin cerrahi departmanında gerçekleştirilir, süre iş miktarına bağlıdır ve temel olarak beş saate kadar sürer.
Abdominoplasti kısmi ve tam olarak ayrılır ve ilk prosedür liposüksiyon ile kombine edilebilir. Kısmi plastik performans cerrahın görevi, kasık bölgesi üzerinde göbek altında fazla deri ve yağ dokusu çıkarılmasını küçük bir kesik performans içerir ve kaslar periton altındaki sıkılır ve küçük kozmetik ek yerini yapmak. Bu işlem sonucunda, umblikus çıkarılır.
Karının tam plastisitesini gerçekleştirirken, iki kesi yapılır. Göbeğin üstünde ve göbek çevresinde, kesiğin boyu ve uzunluğu, çıkarılacak olan deri miktarına bağlıdır. Karın kasları o kaslar ile çalışma kolaylığı için cilt ve yağ doku, ayrı ve kendilerine uygun erişim sonra zamanda ayrıldı yer, karın şeklini düzeltmek ve şekli özel dikişle dikilir. Daha sonra cerrah cilt ve yağ tabakası ile doğrudan çalışmaya başlar, cildi geri çekerek, fazlalıklarını giderir. Göbek gelince, yeni deliğe dikilir. Bu işlemler için kullanılan dikişler intradermal olarak adlandırılır ve 14 gün sonra çıkarılır.
Ameliyat sonrası dönem bu işlem cerrahi ağrı olarak kabul edilir sonraki ilk üç gün şişme ve parazit üretildiği gözlemlenebilir. Duruma göre yaklaşık bir hafta sürer. Postoperatif sütürün durumunda ilk iyileşme 14 gün sonra gözlenmiştir. Şişlik yatmaya başlar ve zayıflık çok belirgin değildir. İlk 7 haftada, cildin her alanda düzgün bir şekilde kıstırıldığından emin olmak için dikkatli olunmalıdır, bu nedenle tüm bu süre boyunca bandaj veya destekleyici bir iç çamaşırı giymek gerekir. Operasyon kesinlikle herhangi bir fiziksel aktivitede kontrendikedir. İki üzeri ay sonra toplam vücut bir ay sonra rehabilite edilebilmektedir. Ancak bireyin özelliklerine bağlı olarak, bu süre aşağı yukarı aynı olabilir.
Operasyon sonucunun gerçek ve objektif değerlendirmesi ancak 4-5 ay sonra mümkün olacaktır. Hastalığın obeziteden hariç tutulması durumunda karın yeni formu kalıcı olacaktır.
Abdominoplasti veya bir karın tokluğu olarak bilinen plastik cerrahi genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 2 ila 5 saat sürebilir. Karın boşluğunun orta ve alt kısımlarındaki fazla deri ve yağı gidermek ve karın duvarındaki kasları (rektus abdominis veya abdomen) kaldırmak için yapılır. Bu kaslar birbirine yakın şekilde sıkılır ve yeni bir pozisyonda dikilir. Böylece karın duvarı yoğunlaşır, bel çevresi azalır.
Tam abdominoplasti durumunda, fazla deri, bir kalçadan diğerine gidebilen, bikini çizgisi boyunca bir cerrahi insizyon ile değiştirilir. Cerrahi insizyon açık bir mayo altında tamamen gizlenecek şekilde yapılır. Göbek çevresinde ikinci küçük bir kesi yapılır. Her ne kadar insizyondan kaynaklanan skarlar kalsa da, genellikle ameliyattan sonraki ilk yıl içinde görünmez hale gelir. Genel rehabilitasyon 1-2 hafta sürer, daha sonra basit bir iş yapabilirsiniz. Ameliyattan yaklaşık 4 hafta sonra bir mayo içinde görünebilirsiniz. 3-4 hafta sonra hafif egzersizlere başlayabilirsiniz. Enerjik aktivitelere geri dönmek veya aktif spor yapmak (tenis, yüzme, golf vb.) İçin 4-6 hafta beklemek zorundasınız.
Kısmi abdominoplasti veya mini abdominoplasti (mini karın kaldırma) olarak bilinen plastik cerrahi lokal veya tam anestezi altında gerçekleştirilir ve çoğunlukla 1-2 saat sürer edilebilir. Bu gevşek cilt ve kas üzerindeki böyle bir fark etkisi; daha az risk, daha küçük kesiler, yara izlerinin ve rehabilitasyon daha küçük bir süre ile tam bir abdominoplasti olarak, böyle geniş bir operasyon olarak bilinmemektedir.
Karın tam ve mini-mide arasındaki fark, mini operasyonun aşırı deri ve yağın (ve karın kaslarını çekerek) göbeğin altında kalmasıyla sınırlı olmasıdır. Tam abdominoplasti bu bölge ile sınırlı değildir ve sonuç olarak, genellikle göbeği hareket ettirmeniz gerekir. Bir mini operasyon prosedürü endoskopik abdominoplasti ve dermolipektomi arasındadır. Tabakasının abdominoplasti ile daha küçük bir insizyon yapılır. Göbek sıkılmaz ve dikilirken çok doğal bir pozisyona girmesine rağmen göbek hareket etmez.
Ameliyattan sonra iyileşme genellikle 7-14 gün sürer. Çoğu hasta 1-2 hafta içinde işe döner.
Endoskopik abdominoplasti alt karın duvarının kaslarını sıkmak için minimal travmatik plastik cerrahidir. Tam veya mini abdominoplastinin aksine, fazla deriyi çıkarmak için böyle bir işlem yapılmaz. Bu nedenle, endoskopik abdominoplasti, bu hastalar için (özellikle rektus abdominis kasının diastasis olan erkeklerde) alt karın duvarındaki zayıflamış kaslarla, ancak nispeten elastik bir cilde sahip olmak için en uygunudur. Eğer aniden kilo verirseniz ve artık aşırı cildiniz varsa, endoskopik cerrahi değil, tam veya kısmi abdominoplasti seçimi yapılmalıdır.
Plastik cerrahlar endoskopik abdominoplastiyi endoskop adı verilen küçük bir kamera kullanarak gerçekleştirir ve bir cerrahın cihazına bağlanır. Yayların üzerinde (veya göbek yanında) küçük bir kesi yapılır. Ekrandaki görüntüye bakıldığında, cerrah kasları çeker ve dikiyor. Fazla yağ liposuction ile giderilir. Ardından drenaj borusu takıldıktan sonra kesi dikilir. Endoskopik teknolojinin geleneksel abdominoplastiye göre ana avantajı, çok daha az dikkat çeken çok küçük insizyonların yapılmasıdır. Endoskopik karın tutulmasının süresi daha azdır ve ameliyattan sonra daha küçük yara izleri kalır. Ancak bu koşullar altında bile, bir drenaj tüpü kurmak ve ameliyattan sonra, rehabilitasyon zamanı gereklidir. Hastalar genellikle abdominal bölgenin şişmesi dâhil olmak üzere hafif veya orta derecede postoperatif rahatsızlık hissederler. Endoskopik cerrahi sonrası çoğu hasta, ameliyattan 7-14 gün sonra işe dönebilir.
Alternatif Medikal Tedaviler
Bu tedavi türünde ise hastaya bazı ilaçlar reçete edilebilmekte ve diyet programları önerilebilmektedir.
Karın Germe
Abdominoplasti, obezite için bir tedavi veya dengeli bir diyetin yerine konması ve fiziksel egzersizlerin uygulanması için bir alternatif olarak düşünülemez. Abdominoplasti adayları hem kadınlar hem de erkekler için sağlıklı ve nispeten uygun olmalıdır.
Çoğu erkek, alt karın bölgesinde, iç çamaşırını, kadınların külot / bikinisini giydiğinden farklı olarak giydiği için, bazı yerleştirme detayları farklıdır. Ayrıca, plastik cerrah tarafından fark edilmesi gereken yağ biriktirme konumunda bir fark vardır. Yaygın abdominoplastinin yanı sıra daha küçük bir uzantıya sahip olan ve bu yüzden bu ismi alan mini abdominoplasti vardır. Yağ ve cildin birikimini sadece alt göbeğinden çıkarır ve sonuçta daha küçük bir iz bırakır. Birincisi, kalçalara yakın uzanan, yukarı doğru hafifçe kıvrılan kasık kıllarının hemen üzerindeki bölgede yataydır. Bu insizyonun boyutu ve şekli, çıkarılmakta olan deri miktarına bağlı olarak değişecektir. İlk insizyonun altta yapıldığı bir elips işaretlemesi yapılır. Dikey kesi yoktur. İşaretli elips göre cilt kaldırılır.
İkinci insizyon, göbeğin çevresinde, karın üst kısmındaki fazla derinin derin kısımlardan ayrıldığı, dikey olarak yapılır. Burada rektus abdominisin kaslarının kenarlarını açığa çıkartan bir deri altı dekolmanı yapılır. Bu noktada karın kasları daha sert bir karın ve daha tanımlanmış bir bel sağlayacak sertleştirilecek şekilde dikilir. Bu fazla deri çıkarılacak şekilde gerilir ve göbeği orijinal pozisyonunda yeniden konumlandırmak için bir delik yapılır.
Ameliyattan sonra, abdominal bölgede sıvı birikimini önlemek için karın içine emme drenleri yerleştirilir. Bu drenler karnın alt kısmına, pubis yakınına yerleştirilerek, kasık kılları arasında skarın gizlenmesine izin verilir, ancak bunlar her zaman gerekli değildir. Genellikle hastalar ameliyatın yapıldığı günlerde drenajı kaldırırlar veya eve götürülmesi kolay olan drenlerle eve bırakılabilirler. Drenler, sadece cerrahın kliniğinde yapılabilen geri çekilme sırasında ağrıya neden olur. Bu yapıldıktan sonra, cerrahi insizyonlar tamamen kapatılabilir, sonuçta pubik bölgede tek bir sütür ile ve bir göbek içine, sonuçta bandajlar ve bandajlar yerleştirilir.
Meme ameliyatları ve hatta küçük yüz prosedürleri yapılabilir. Bununla birlikte, ilgili prosedürlerin, cerrahinin süresini önerilen sürenin ötesinde artırabilecek fazla zaman gerektirmemesi gerekir. Abdominoplastinin süresi büyük ölçüde değişebilir. Ancak çoğu prosedür bir ve üç saat arasında sürmektedir. Zaman, tedavinin kapsamına, çıkarılacak doku miktarına ve liposuction ilişkisine göre değişir. Çok uzun ameliyatlar tromboz riskini artırır.
Meme Dikleştirme Ameliyatı
Mastopexy veya göğüs asansörü, amacı göğsün görünümünü iyileştirerek ve şeklini düzelterek iyileştirmek olan cerrahi bir ameliyattır. Meme başı ve areola büyüklüğünü azaltmak da mümkündür.
Memenin düşürülmesinin nedeni, aynı elastikiyete sahip olan ağırlığı ve cildin kaybıdır. Şeklini değiştirmek ve kötüleştirmek için hamilelik, büyük bir kilo kaybı ya da tam tersi kilo artışı yol açabilir. Ameliyat sırasında, cerrah aşırı cildi temizler ve meme-areolar kompleksi ile meme dokusunu hareket ettirir.
Temel olarak, mastopexy uygulaması oldukça faydalı bir tedavi olarak nitelendirilmektedir. Bunun nedeni, bu işlemin, memenin düşük bir ağırlığı ile en etkili olmasından kaynaklanmaktadır. Göğüs büyükse, etki uzun sürmez.
Daha fazla çocuk sahibi olmayı planlamamış kadınlar için bu yöntem önerilebilir. Sonuçta, ameliyatın sonuçları hamilelikten sonra kaybolabilir.
Mastopexy için hazırlıklar bir memelolog ve bir cerrahın danışmasıyla başlamalıdır. Uzmanlar meme bezlerini incelemeli ve gerekli ölçümleri yapmalıdır. Memenin çok iyi bir durumu veya bir çeşit hastalıktan dolayı, bir uzman bu ameliyatı yasaklayabilir.
Her şey yolundaysa, uzman, hastaya operasyon hakkında ve olası tüm sonuçları hakkında ayrıntılı bilgi vermelidir. Tüm sorular operasyondan önce sorulmalıdır. Ayrıca, bir sınava girmeniz ve kan testlerini, idrarı, EKG'yi, şeker analizini de almanız gerekecektir. Bir kadın ayrıca bir onkolog ve anestezi uzmanına danışmak zorunda kalacak.
Operasyon sadece hasta tamamen sağlıklıysa yapılabilir. Normal ARI sırasında bile taşıyamazsınız. Ameliyattan 10 gün önce sigarayı bırakmalı, aspirin, E vitamini ve lesitin içeren ilaçları almalısınız.
Ameliyattan önceki akşam bir banyo yapmalısınız. Akşam yemeği kolay olmalı. Makyaj yapamazsınız, tırnak cilası olmamalıdır. Mastopexy çoğunlukla genel anestezi ile yapılır. Kesi çok küçük ise, bazen doktor sadece yatıştırıcılarla birleştirerek sınırlı uyuşturma kullanabilir.
Bu işlem, meme bezlerinin şeklindeki gözle görülür bir değişikliğe sahip kadınlar için gereklidir. Bununla birlikte, bir çapa biçiminde bir kesi yapılır. İnsizyon, areola tabanından göğsün alt kısmına doğrudur. Bundan sonra, cerrah göğüs kıkırdağı ile meme eklemi üzerine küçük bir deri parçası keser. Bu site, bir hilal şeklindedir. Meme ucu daha sonra kesilir ve daha yeni bir yere dikilir. Bu tip bir operasyondan sonra dikkat çekici yara izleri kalır. Zamanla azalırlar.
Yüz ve Boyun Germe
Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Gençleştirme prosedürü bir buçuk ila üç saat arasında sürer.
Birincisi, bir kesi yapılır (çoğu zaman kulakçık boyunca aşağıya doğru olan kafa derisi), daha sonra aşırı cilt ve yağ dokusu çıkarılır. Son aşamada, doktor emilebilir sütürler uygular.
Postoperatif rehabilitasyon, hastanın durumuna bağlı olarak 7 ila 15 gün sürer. Ayrıca, ritidektomi sonrası ilk ayda spor ve egzersizi bırakmak gereklidir.
Operasyon yeterince güvenli kabul edilir, bu nedenle postoperatif komplikasyon riski azdır. Kural olarak, rehabilitasyon süresi oldukça hızlı ve acısız geçer. Bazı durumlarda, fiksatif bandaj çıkarıldıktan sonra, kısa bir sürede soğuk kompres yardımı ile kaldırılır, yüzün şişmesi vardır.
Operasyondan on yıl sonra, doktorlar gençleştirme prosedürünü tekrar etmeyi önerir. Cildin genel tonunu korumak ve kırışıklıkların görünümünü önlemek için düzenli olarak özel yüz maskeleri kullanmalı ve lenfatik drenaj masajı seanslarına katılmalısınız.
Bazen ameliyat sonrası enfeksiyon, kan damarlarına ve sinirlere zarar şeklinde komplikasyonlar vardır. Bugüne kadar, plastik cerrahlar ritidektomi sonrası komplikasyonları tedavi etmede pozitif deneyime sahiptir.
Kol Germe
Brakiyoplasti, sarkma cildin ve yağın omuzun iç kısmından çıkarılması için bir operasyon yardımı ile elin kontürlerinin düzeltilmesidir. İşlemden sonra eller hem arkasında hem de önünde güzel çizgiler çiziyor. Çoğu zaman, ellerin cildinin sarkması, örneğin, özel bir diyetin kullanılması sonucunda, keskin bir kilo kaybından sonra ortaya çıkar. Bu tedavi lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 1 ila 2 saat sürer. Operasyonun hacmi küçükse, aynı gün hasta eve gidebilir. Eğer brakioplasti ile başka bir operasyon yapıldıysa, hasta gözlem altında olduğu için hastanede bırakılabilir.
Ameliyat sırasında, aşırı yağ birikintilerinin ve derinin çıkarıldığı ellerin iç yüzeyinde küçük kesikler yapılır, kaslar gerilir. Bu durumda, operasyondan gelen yara, operasyondan sonra uzun bir süre görülebilir.
Brakiyoplastinin ana komplikasyonu oldukça uzundur ve her zaman güzel dikişler değildir. Ameliyattan iki hafta sonra, hasta koltuk bölgesindeki ağrı ve rahatsızlıktan şikâyet edebilir. Uzmanlar eller için özel bir bandaj giymenizi önerir. Spor yapmak, banyo ya da saunayı ziyaret etmek için, ameliyattan 7-8 hafta öncesine göre daha erken değildir.
Popo Kaldırma
Belin lipektomisi üç hasta grubuna gösterilmektedir, bu grupların en büyüğü, mide ligasyonu veya (daha nadiren) diyet ve spor nedeniyle çok fazla kilo kaybetmiş olanlardır. Bir lipektomi için ana grup adayları 30 kg'dan daha fazla kaybedenlerdir. Genellikle karnında sarkmış deri ve aşırı yağlar, uylukların dış kısımları, sırt ve kalçalar bulunur. Çoğunlukla ellerin, iç bacakların ve göğsün aşırı cildi ve yağı alması gerekir. Orta derecede aşırı ve normal kilolu hastalara uygulanmaktadır. En sık görülen postoperatif komplikasyonlar şunlardır; Enfeksiyon, kanama, hematom oluşumudur. Dikişler hala rol alabilir. Riski azaltmak için, ameliyattan önce lipektomiyi gözlemlemek ve doktorun tüm reçetelerini takip etmek çok önemlidir.
Uyluk Germe
Bu rahatsızlık genellikle baldır bölgesinde oluşur ve derinin sarkması ile sonuçlanır. Ancak sarkan derinin uyluk germe ameliyatı ile çözümü mümkündür. Dikey ya da yatay şekilde yapılan kesiler sonucunda cilt toparlanır. Kesilerin iyileşme süreci yaklaşık 3 haftadır. 3 hafta sonunda ameliyat izi kalmaz ve hasta işine geri dönebilir.
360’ Body Lift Ameliyatı
Vücudun kaldırılması, cerrahın vücudunuzun şeklini ayarladığı ve cildin ve kasların tolere edilmesine neden olduğu cerrahi bir işlemdir. Kesim uzunluğu ve yönü aşırı yağ ve deri çıkarılmalıdır, hem de uzman cerrah miktarına ve konumuna bağlıdır. Cilt kaldırma işlemlerini gerçekleştirmenin gelişmiş yöntemleri, herhangi bir giysi veya mayo altında saklanabilecekleri uygun yerlere kesi yapmanıza olanak tanır. Operasyon genel anestezi altında gerçekleştirilir. Tam bir alt vücut kaldırması için, bikini bölgesinde, karın, kasık, alt sırt, kalça ve kalçaları tek bir prosedürde sıkmak için cerrahi bir kesi yapılır. Vücudun etrafında ek bir dairesel kesim, belin fazla deri ve yağ almasını ve çıkarmasını sağlar, dokuyu sıkılaştırır. En iyi sonuçlar, cilt sıkılaştırma ve liposuction için bir cerrahi kombinasyonda elde edilir. Kesikler ve iç dokular birlikte dikilir, özel bir cilt tutkalı ile yapıştırılır ve özel bantlar ve bandajlarla çekilir. Prosedürün tamamlanmasının ardından, tüm bandaj ve bandajlar ile vücut sıkılaştırılacaktır. Deri altında, fazla kan ve sıvıyı gidermek için küçük, ince tüpler yerleştirilebilir.
Deri Sarkması Hastalığında Tedavi Öncesi
Hastalığın tedavi öncesi sürecinde bazı tetkikler yapılmaktadır. Bu tetkikler hakkında bilgiler, aşağıdaki bölümlerde açıklanmıştır.
Fiziki Muayene
Deri sarkması hakkında tüm incelemeler bu aşamada yapılır. Muayene sonucuna göre tedavi belirlenir.
Tedavi Yönteminin Belirlenmesi
Tedavi yönteminin belirlenmesi, rahatsızlığın iyileşme sürecinin anahtarıdır.
Tedaviye Hazırlık
Belirlenen tedaviye göre bazı hazırlıklar yapılmalıdır. Gıda tüketiminin kesilmesi ve sigara kullanımının bırakılması gibi eylemler gerçekleştirilir.
Tedavi Günü
Tedavi günü geldiğinde, belirlenen tedavi yönteminin uygulamasına başlanır.
Deri Sarkması Hastalığında Tedavi Sonrası
Tedavi sonrası süreçte bazı muayeneler ve gözlemler yapılır. Hasta takibi de buna dâhildir. Tüm açıklamalar aşağıdaki bölümlerde açıklanmıştır.
İyileşme Süreci
İyileşme süreci, ameliyat harici tedaviler için 8 aydır. Ameliyat uygulanan hastaların iyileşme süreci ise 6 aydır.
Tedavi Sonrası Beslenme
Beslenme, özellikle tedavi sonrası için büyük önem arz etmektedir. Hastaların beslenmesi için gerekli detaylar bu bölümde verilmektedir.
Lifli Gıdalar
Lifli gıdalar, hücre yenilenmesine ve cilde iyi gelir. Lifli gıdaların tüketilmesi büyük önem arz etmektedir. İyileşme sürecini hızlandırır.
Kuruyemiş Tüketimi
Protein ve karbonhidrat kaynağı olan kuruyemişler, cildin toparlanmasına ve hastanın enerjisini kazanmasına yardımcı olur.
Kefir
Kefir, içeriği sayesinde sindirim sistemine fayda sağlar. Ayrıca stresi ve kolesterolü azaltır. Kansızlığın da önüne geçilir.
Kırmızı Et
Doğada en büyük protein kaynağıdır. Tedavi sonrasında en çok tüketilmesi gereken besindir.
Su Tüketimi
Cildin nemli kalması için düzenli olarak su tüketilmesi gerekmektedir.
Egzersizler
Deri sarkması tedavisi kapsamında egzersizler oldukça önemlidir. Egzersiz sayesinde kaslar ve deri dokuları sıkılaşır. Bu sayede sarkmalar ortadan kalkar.
Sık Sorulan Sorular
Deri sarkması hastalığında sorulan pek çok soru vardır. Sorular ve cevapları, aşağıdaki bölümde yer almaktadır.
Deri Sarkması Ameliyatlarının Riskleri Nelerdir?
Deri sarkması ameliyatlarında pek çok semptom gelişir. Bunların arasında cilt rahatsızlıkları ve yaralanmalar gelişebilir.
Deri Sarkması Ameliyatlarını Devlet Hastanelerinde Yaptırmak Mümkün Mü?
Evet. Bu işlemi her sağlık kuruluşunda yaptırabilirsiniz.
Deri Sarkması Ameliyatlarında Oluşan Komplikasyonlar Nelerdir?
Kas ağrıları, iştahsızlık ve kesilerde oluşan ağrılar görülebilmektedir.
Deri Sarkması Ameliyatları Kaç Saat Sürer?
Ameliyatların ortalama süresi yaklaşık 2 saattir.
Deri Sarkması Ameliyatı Sonrası Hasta İstediği Görünüme Hemen Kavuşur Mu?
Ameliyat yaralarının iyileşme süresi yaklaşık 2 haftadır. Tam iyileşme ise 1 ay civarındadır. Ameliyat sonrası görüntü, neredeyse iyileşme sonrası ile aynıdır.
Deri Sarkması Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmezse Tekrar Eder Mi?
Evet. Ameliyat yalnızca geçici bir çözümdür.
Deri Sarkması Vücuda Zarar Verir Mi?
Görülen zararları arasında cilt hastalıkları bulunmaktadır.
Deri Sarkması Ameliyatının Maliyeti Nedir?
Ameliyatın maliyeti yaklaşık 7500 ila 9000 Türk Lirası arasında değişkenlik göstermektedir.
Deri Sarkması İçin Hangi Bölüme Muayene Olmak Gerekir?
Kişilerin plastik cerrahi bölümüne muayene olması gerekmektedir.
Deri Sarkması Ameliyatları Ölüm Riski Taşır Mı?
Hayır. Tedavi türlerinin hiçbirinde ölüm riski bulunmamaktadır.
Deri Sarkması Ameliyatsız Yöntemlerde Başarı Oranı Nedir?
Bu yöntemin başarı oranı, hastanın yapacağı uygulamalara bağlıdır. Diyet programı ve tavsiyelerin yerine getirilmesi ile başarı oranı %100’e ulaşır.
Deri Sarkmasında Sporun Etkileri Nelerdir?
Sporun etkisi, bu hastalık için en iyi tedavi yöntemlerinden birisidir. Sarkmış olan cilt, spor sayesinde toparlanır ve sıkılaşır. Böylece dağınık halde olan doku, daha düzgün bir hal alır ve estetik bir görünüm kazanır.